اهداف ازدواج (نیاز به آرامش)

اهداف ازدواج (نیاز به آرامش)

آرامش از نیازهای اساسی هر فرد است . بدون شک هر نوع عملی که از جانب انسان ها سر می زند ، متوجه هدف و غایتی است . ازدواج نیز همانند سایر اعمال برای تمام زوج ها اهدافی را در پی خواهد داشت . برای ازدواج نیز اهداف متعددی وجود خواهد داشت . که در اینجا به آن ها می پردازیم این اهداف به صورت تیتروار عبارتنداز ؛ ارضای غرایض ، بقای نسل ، یافتن سکون ، تکامل انسان ، نجات از تنهایی ، محل انس و دوستی ، طهارت نسل ، حفظ پاکدامنی ، ایجاد سلامت و امنیت اجتماعی ، تامین نیازهای انسان و غیره . ما قصد داریم در هر بخش به بررسی یکی از این اهداف بپردازیم .

  • نیاز به آرامش و تعادل همسرتان را برآورده سازید .

نیاز به آرامش ریشه در سرشت آدمی دارد . این نیاز در دوران کودکی و نوجوانی در نهاد خانواده بر اساس معاشرت و مراوده ، تعامل با پدر و مادر ، خواهران ، برادران و … برآورده می شود و احساس آرامش و امنیت به انسان دست می دهد ، اما این نیاز در دوره جوانی ، در قالب خانواده پدری بطور کامل ارضاء نمی شود و چون انسان بر اساس فطرت خود کسی را طلب می کند تا بتواند با او مشترکا ارضاء کننده این نیازشان باشند ، این نیاز ارضاء نخواهد شد جزء با پدیده ازدواج . ازدواج کانونی را پدید می آورد که مردان و زنان در پرتوی آن احساس آرامش کنند . چرا که زنان آرامش دهنده مردان می باشند و آنان به دوستی با یکدیگر نیازمند هستند . خداوند به انسان ها نعمت های متعددی عطا فرموده است ولی آرامش را سرآمد نعمت ها می داند . زیرا انسان در پرتوی آرامش روانی درست و خوب می اندیشد ، خود را می شناسد ، خدای خود را می شناسد ، به اسرار طبیعت آگاهی پیدا می کند ، حکمت زندگی را درک می کند ، هدف ها را می شناسد ، حقوق و وظایف و مسئولیت ها را تشخیص می دهد ، برای رسیدن به هدف های انسانی برنامه ریزی و کوشش می کند و آرزوهای خود را محک می زند و لاجرم از آنچه لذیذ است لذت می برد .

قرآن خلقت جنس مخالف را مایه آرامش ذکر نموده است “یکی از نشانه های لطف الهی آنست که برای شما آدمیان از جنس خودتان همسرانی آفرید که در کنار او آرامش یافته و با هم انس بگیرید و میان شما رفعت و مهربانی قرار داده است و در این امر نشانه هایی است برای آنان که تفکر می کنند” .

بنابراین زوج های جوان باید به این موضوع بعد از تشکیل خانواده آشنایی پیدا نمایند و سعی بر آن داشته باشند تا محیط خانواده شان را جهت آرامش فکری ، جسمی ، روانی و اخلاقی همسرشان آماده نمایند و با استفاده از تکنیک های متعدد همسرانشان را یاری نمایند تا آنان در آرامش و ثبات ، زندگی نمایند .

برخی از راهکارهای عملی ایجاد آرامش در روحیه همسر عبارتند از ؛

  • در محیط های مملوء از ازدحام و پر برخورد همکار و همیار همسر بودن .
  • پناهگاه فکری و روانی همسر بودن .
  • همدم و غمخوار همسر بودن .
  • به هنگام اضطراب آرام بخش بودن .
  • هنگام فشار و گرفتاری های مختلف در کنار همسر بودن .

در مجموع می توان گفت کسی که با همسر خود زندگی می کند ، نسبت به کسی که تنها به سر می برد اختلال های روانی و جسمی کمتری نشان می دهد . زیرا از حضور دائمی کسی که به او نزدیک است ، او را دوست دارد ، از نظر عاطفی او را تامین می کند و در روزهای دشوار زندگی از او پشتیبانی می کند ، لذت می برد . حالا هریک از همسران باید از خود بپرسند که آیا شخصیت و عملکرد و نحوه برخوردشان موجب آرامش همسرشان می باشد یا مخل آرامش وی ؟ بنابراین زوج های جوان باید دریابند اکنون زمانی است که همسرشان سرخورده از زندگی مادی و پر مشغله کنونی و بیش از هر زمانی نیازمند آرامش روانی است ، تا اینکه دمی بیاساید و فعالیتی از نو بینجامد . بر این اساس شایسته است همسران در محیط خانواده برخورد با همسر را به گونه ای طراحی نمایند که زن و مرد خسته ، در درون خانواده تامین آرامش روحی شوند . یکی از منتقدان اجتماعی می گوید ؛ “بیشتر از آنکه خسته جسمی باشیم از روح خسته ای رنج می بریم ، مشکل بشر معاصر این است که روح خسته و سرخورده وی ناراضی و برآشفته است” . در این شرایط هیچ نعمتی با ارزش تر از همسری موفق که تامین کننده آرامش روحی خود و همسرش باشد وجود ندارد .

گردآوری توسط عقدونه .

عقدونه بزرگترین بانک اطلاعاتی مجموعه های تشریفاتی مشهد .
بهترین تالار در مشهد ، زیباترین باغ تالار در مشهد ، مجلل ترین هتل تالار در مشهد ، با شکوه ترین باغسرا در مشهد و همچنین حرفه ای ترین آتلیه در مشهد را از ما بخواهید .
عقدونه برندی نو با ایده های متفاوت .